Tävla med din bästa äppelpaj och ha chans att vinna ett riktigt gott pris!

Under Umeå Smakfestival är det äppelfest under lördagen och vi passar på att utlysa en tävling där alla Umeåbor får chansen att briljera med bästa äppelpajen. Lördag 15/9 kl 13 är inlämning, då tar du med din paj till stora tältet mitt på Rådhustorget och lämnar in till juryn. Bedömningen sker inför publik och vinnaren utses efter att juryn hunnit provsmaka alla pajer. I juryn sitter David ”dessertmästaren” Knutsson från Gotthards krog, Andreas ”ciderfabrikörn” Sundgren från Brännland Cider och Mia ”#satansågott” Podowska från UmeåX så det är dessa tre du ska imponera på.

Enda kravet vi har är att det ska vara svenska äpplen i pajen och att den som bakat själv ska vara på plats och lämna in den!

Vill du servera din paj med något till, t ex glass, vaniljsås eller grädde så är det upp till dig men juryn bedömer enbart själva pajen. Kreativitet och spännande smakkombinationer uppskattas extra mycket!

Vinsten är en 3-rätters dessertmåltid för 2 personer på Gotthards krog signerad David Knutsson som är på plats och presenterar desserterna. Till dessa desserter bjuds ädla drycker från Brännland Cider alt alkoholfritt alternativ. Värde ca 1000 kr.

Frågor? Maila till info@umeasmakfestival.se

Tävlingen sker i samarbete med UmeåX, Gotthards krog, Brännland Cider och Umeå Smakfestival