Umeå Smakfestival innehåller smakinspiration, folkfest, glädje, nya intryck, en massa god mat, drycker från närområdet, möten med producenter, restauranger, andra matfantaster och företag som också gillar mat och goda smaker. Vi fokuserar extra mycket på hållbart och nära. Vi lyfter närproducerade råvaror, företagare i Västerbotten och övriga Norrland, restauranger och utställare från närområdet, hållbart tänkande kring odling, påverkan på omgivningen och vad som händer med maten som blir över.

Festivalen består av restaurangtält där varje restaurang erbjuder det de är bäst på, marknadsstånd med producenter och odlare, caféer m fl, en bar med stort fokus på öl från Umeås bryggerier (men vi serverar vin också), en scen för uppträdande och ett stort tält som rymmer allt från demokök för matlagningstävlingar, provsmakningar och kurser till sittytor om det är sämre väder.

Vi som arrangerar Umeå Smakfestival är två företagarfamiljer från Umeå, vi driver gemensamma bolaget Mat och Event/forfoodies.se som delägs av våra respektive företag Tiljan och Hållsten.

Vi skapade Umeå Smakfestival från grunden 2014 och har sedan utvecklat festivalen år för år – ivrigt påhejade av våra samarbetspartners och Umeå Kommun, Visit Umeå m fl. När vi inte arrangerar festivaler skapar vi events för företag, vi står även bakom Umeå Smakpromenad, Övik Smakpromenad m fl aktiviteter – kika på www.forfoodies.se!