Umeå Smakfestival innehåller smakinspiration, folkfest, glädje, nya intryck, en massa god mat, drycker från närområdet, möten med producenter, restauranger, andra matfantaster och företag som också gillar mat och goda smaker. Vi fokuserar extra mycket på hållbart och nära. Vi lyfter närproducerade råvaror, producenter i Västerbotten och övriga Norrland, restauranger och utställare från närområdet, hållbart tänkande kring odling, påverkan på omgivningen och vad som händer med maten som blir över.

Festivalen består av restaurangtält där varje restaurang erbjuder det de är bäst på, marknadsstånd med producenter och odlare, caféer m fl, en ölbar med lokal öl från Umeås bryggerier, en stor scen för uppträdande och ett stort tält som rymmer allt från demokök för matlagningstävlingar, provsmakningar och kurser till sittytor om det är sämre väder.

Vi som arrangerar Umeå Smakfestival är företagare från Umeå, Tiljan och Hållsten, som tillsammans initierat och driver festivalen årligen ivrigt påhejade av våra partners och Umeå Kommun, Visit Umeå m fl. Några av oss jobbar till vardags med events och några jobbar med reklam, alla älskar mat. Kombinationen av våra intressen visade sig vara en succé så sedan 2014 har Umeå Smakfestival arrangerats i Umeå Centrum. Vårt gemensamma bolag heter Mat och Event Umeå AB, med sajten forfoodies.se, för det är just precis vad Umeå Smakfestival är, ett stort event med fokus på mat!

Vill du vara med?USF 2022_intresseanmälan Vi hyr ut tält eller marknadsstånd till restauranger, matproducenter eller andra som serverar eller säljer varor med en koppling till mat och dryck. Läs mer här: Utställarinfo