Umeå Smakfestival innehåller smakinspiration, folkfest, glädje, nya intryck, en massa god mat och dryck, möten med matproducenter, restauranger, andra matfantaster och företag som också gillar mat och goda smaker. Vi fokuserar extra mycket på hållbart och nära. Vi lyfter närproducerade råvaror, företagare i Västerbotten och övriga Norrland, restauranger och utställare från närområdet, hållbart tänkande kring odling, påverkan på omgivningen och vad som händer med maten som blir över.

På festivalen hittar du restaurangtält där varje restaurang erbjuder det de är bäst på, det blir allt från BBQ och pizza till råbiff och ostron. Vill du hellre köpa med dig mat hem finns flera marknadsstånd med bl a ost, chark, sylt och marmelad, glass och fika. Vår festivalbar drivs i år av Facit bar med fokus på svenska råvaror och produkter (men ett och annat glas Champagne kommer också serveras).
Vi har en scen för uppträdande och ett stort tält som, förutom vår festivalbar, rymmer allt från demokök för matlagningstävlingar, provsmakningar och kurser till sittytor om det är sämre väder.

Vi som arrangerar Umeå Smakfestival är två företagarfamiljer från Umeå, vi driver gemensamma bolaget Mat och Event/forfoodies.se som delägs av våra respektive företag Tiljan och Hållsten.

Vi skapade Umeå Smakfestival från grunden 2014 och har sedan utvecklat festivalen år för år – ivrigt påhejade av våra samarbetspartners och Umeå Kommun, Visit Umeå m fl. När vi inte arrangerar festivaler skapar vi events för företag, vi står även bakom Umeå Smakpromenad, Övik Smakpromenad m fl aktiviteter – kika på www.forfoodies.se!