Umeå Smakpromenad lördag 15/2 2020 kl 13-17

I februari genomför vi en smakpromenad i Umeå centrum där deltagarna besöker ett tiotal restauranger och får ett smakprov på varje ställe.
Biljetter för 300 kr/person kommer att säljas via butiken Eljest på Skolgatan 57 vid Vasaplan (går också att köpa biljett via Eljest webbshop: Eljest webbshop) Biljetterna kommer att börja säljas i början av december (håll utkik här för uppdateringar och på Umeå Smakfestivals Facebook-sida).

Tider, klippkort och promenadrutt
Smakpromenaden börjar hos Eljest på lördagen den 15/2. Mellan kl 12-14 finns vi arrangörer på plats och byter fysiska biljetter (eller bekräftelsemail om du köpt biljett via webben) mot ett klippkort med karta och rutt. Restaurangerna är redo att ta emot från kl 13.
Vi kommer att hänvisa alla deltagare till ett första stopp för att få en någorlunda jämn fördelning från start, sen är det upp till er själva vilken ordning ni går runt och hur länge ni stannar på varje ställe. Smakportionerna slutar serveras kl 17 så vill ni hinna runt till alla får ni själva ha lite koll på tiden så ni hinner.

Smakprov gäller mat – köp till dryck
På varje ställe får man ett litet smakprov och restaurangen prickar av på klippkortet att man varit där. Smakprovet gäller mat och kan variera mellan de olika ställena – det kan vara allt ifrån en liten munsbit i handen som intas i baren till något som serveras på en tallrik vid bord. Drycker till maten säljs direkt av restaurangerna och flera ställen kommer att erbjuda
t ex halvglas eller mindre glas för att man ska kunna prova olika sorter.

Kostönskemål/allergier
Flera restauranger har ett veganskt eller vegetariskt smakprov att erbjuda men tyvärr kan vi inte garantera att det finns på alla ställen. Tyvärr kan vi inte heller ta hänsyn till allergier eller andra kostönskemål den här dagen men fråga på respektive ställe vad de kan erbjuda. Vi hoppas såklart att de flesta deltagare ska kunna prova så mycket som möjligt!

Medverkande restauranger
Hittills klara restauranger är: Tonka Strandgatan, TC Mat & Bar, Harlequin, Gotthards krog, Cinco, Tapas Bar Deli, Gårdshem, Sjöbris, Angelini – fler är på gång och minst tio ställen kommer att vara med.

För mer info: Håll utkik på Umeå Smakfestivals Facebook-sida i början av december, kom tillbaka till denna webbsida där mer info läggs ut efter hand – eller skicka ett maila till annah@umeasmakfestival.se med frågor!