SLUTSÅLT!
Umeå Smakpromenad lördag 15/2 2020 kl 13-17

Tyvärr är biljetterna nu slutsålda men vi låter infon nedan ligga kvar för de som kanske fått sin biljett i julklapp eller om ni vill uppdatera er på vad som gäller inför promenaden i februari.

Vi kommer med största sannolikhet att genomföra fler promenader under våren/hösten 2020, det blev ju succé med så många intresserade! Vill ni ha info om kommande promenader så håll utkik på Umeå Smakfestivals Facebook-sida för där kommer infon direkt om vi släpper nya datum men det blir först efter den 15/2 så vi hinner göra en utvärdering först.

Umeå Smakpromenad i februari
I februari genomför vi en smakpromenad i Umeå centrum där deltagarna besöker ett tiotal restauranger och får ett smakprov på varje ställe.

Tider, klippkort och promenadrutt
Smakpromenaden börjar hos Eljest på lördagen den 15/2. Mellan kl 12-14 finns vi arrangörer på plats och byter fysiska biljetter (eller bekräftelsemail om du köpt biljett via webben) mot ett klippkort med karta och rutt. Restaurangerna är redo att ta emot från kl 13.
Vi kommer att hänvisa alla deltagare till ett första stopp för att få en någorlunda jämn fördelning från start, sen är det upp till er själva vilken ordning ni går runt och hur länge ni stannar på varje ställe. Smakportionerna slutar serveras kl 17 så vill ni hinna runt till alla får ni själva ha lite koll på tiden så ni hinner.

Smakprov gäller mat – köp till dryck
På varje ställe får man ett litet smakprov och restaurangen prickar av på klippkortet att man varit där. Smakprovet gäller mat och kan variera mellan de olika ställena – det kan vara allt ifrån en liten munsbit i handen som intas i baren till något som serveras på en tallrik vid bord. Drycker till maten säljs direkt av restaurangerna och flera ställen kommer att erbjuda
t ex halvglas eller mindre glas för att man ska kunna prova olika sorter.

Kostönskemål/allergier
Flera restauranger har ett veganskt eller vegetariskt smakprov att erbjuda men tyvärr kan vi inte garantera att det finns på alla ställen. Tyvärr kan vi inte heller ta hänsyn till allergier eller andra kostönskemål den här dagen men fråga på respektive ställe vad de kan erbjuda. Vi hoppas såklart att de flesta deltagare ska kunna prova så mycket som möjligt!

Medverkande restauranger
Tonka Strandgatan, TC Mat & Bar, Harlequin, Gotthards krog, Cinco, Tapas Bar Deli, Gårdshem, Sjöbris, Angelini och Rex Brasseri är med, dvs 10 ställen som ni får ett smakprov från.

För mer info: Håll koll på Umeå Smakfestivals Facebook-sida eller skicka ett mail till annah@umeasmakfestival.se med frågor!