Festivalen pågår 15-18 september och varje dag har vi ett program på scenen och i Kökstorget, dvs vårt demokök i stora tältet. Programpunkter och tider nedan är preliminära och kan ändras.



Torsdag 15/9

  • 11:00
    Umeå Smakfestival öppnar
  • 11:00-12:00
    Scenen: Officiell invigning av Umeå Smakfestival 2022 i samarbete med Vakin.
  • 12:00-13:30
    Projekt MatSam presenterar: Jimmie Lannér, Levar Hotel och Lisa Jonsson, Kullar och Klang, som lagar mat från lokala råvaror och pratar om vad närproducerad mat ger tillbaka till lokalsamhället. Jimmie bjuder på smakprover av deras egenproducerade korv.
  • 15:00
    Vinbaren öppnar! Festivalens egen sommelier, Anna Hållsten, serverar goda viner i vinbaren inne i stora tältet.
  • 18:30
    Succéduon Marcus Elisson & Gerhard Stenlund intar scenen! Två musiker som har spelat med allt och alla men som äntligen har hittat varandra. En duo med bred repertoar som gör att kvällen blir magisk. Publiken önskar och de spelar (det mesta).
  • 20:00
    Vi stänger festivalen för ikväll

Fredag 16/9

  • 11:00
    Umeå Smakfestival öppnar
  • 12:00-13:00
    Scenen: Kultur på Campus presenterar: "Kärleksbekymmer under 1700-talet", Ina Lindblom "Cajsa Warg, en kulinarisk pionjär", Ulrica Söderlind
  • 15:00-16:30
    Kökstorget: Gästspel i köket, ostron och champagnecocktails med Facit bar. Plats: Kökstorget i stora tältet mot Kungsgatan.
  • 15:00
    Vinbaren öppnar! Festivalens egen sommelier, Anna Hållsten, serverar goda viner i vinbaren inne i stora tältet. Här får ni också träffa Kristian Rönnlund, Visionary Wine, som hänger med oss vissa tider.
  • 17:00-18:00
    Vinprovning Piemonte. Endast förköp, läs mer och boka din biljett på forfoodies.se (slutsålt)
  • 19:30
    Fredagsquiz! Festivalens egen Anna Axelson bjuder in till musikquiz på tema mat och goda smaker. Chans att vinna fina priser som smakar gott!
  • 20:00
    Restauranger stänger för kvällen. PS. Rökstugan har öppet till 21
  • 21:00
    Festivalbaren stänger för kvällen

Lördag 17/9

  • 08:00
    Start Årets kockelever! Årets Kockelever är tävlingen för restaurangskoleelever, de tävlar i sex tvåmannalag och tillagar två rätter på 2 timmar. Tävlingen pågår hela dagen och är slut ca kl 14. Prisutdelning kl 15
  • 11:00
    Restauranger och marknadsstånd öppnar
  • 12:00-15:00
    Smaktest med Visit Umeå. Var med och testa spännande smaker och se om du kan gissa rätt! Chans att vinna fina priser.
  • 14.30
    Vi tränar med Hjälteföreningen! Under Umeå Smakfestival får vi alla chans att röra på kroppen i samarbete med Hjälteföreningen, häng med och skaka loss lite så ryms det ännu mer gott sen!
  • 15:00
    Prisutdelning Årets kockelever
  • 15.00-16.00
    Ciderprovning med Ciderboden. Förköp, läs mer och boka din plats på forfoodies.se
  • 15.00
    Vinbaren öppnar! Festivalens egen sommelier, Anna Hållsten, serverar goda viner i vinbaren inne i stora tältet. Här får ni också träffa Kristian Rönnlund, Visionary Wine, som hänger med oss vissa tider.
  • 15:00-18:00
    ”Bryggare i baren” Trevligt barhäng med bryggare från hela norra Sverige! Kom och snacka öl och prova öl från: Beer Studio, U&Me Beer, Bryggverket, Westerbottens Bryggeri, och Bryggeriet i Umeå - alla från Umeå. Plus Noisy Bastards Brewing från Sundsvall, Northern Brewery från Storuman, Skellefteå Bryggeri och This is how Brewery från Piteå. Hur kul som helst!
  • 16:00-17:00
    Vinprovning Rhônedalen. Endast förköp, läs mer och boka din biljett på www.forfoodies.se (slutsålt)
  • 16.30-16.45
    Samtal med Peter Ångman från Ciderboden om äpplen och cider. Chans att testa deras cider i baren!
  • 19:30
    Carolina Miskovsky och Daniel Pettersson på scen. För några år sedan möttes de två i idén om att låta Carolinas melodiska pop och ljuva stämma möta Daniels folkmusikdoftande arrangemang på nyckelharpa. Kommer bli fantastiskt!
  • 20:00
    Restaurangerna stänger PS. Rökstugan har öppet till 21.
  • 21:00
    Festivalbaren stänger för kvällen

Söndag 18/9

  • 11:00
    Umeå Smakfestival öppnar
  • 12:00-15:00
    Utematlagning med Vilda kocken, Erik Brännström. Lär dig laga mat direkt över öppen eld, i rök och direkt på glöden. Erik visar tekniker och pratar råvaror, han grillar grönsaker och bjuder på smakprov.
  • 14.00
    Vi tränar med Hjälteföreningen! Under Umeå Smakfestival får vi alla chans att röra på kroppen i samarbete med Hjälteföreningen, häng med och skaka loss lite så ryms det ännu mer gott sen!
  • 15:00
    Kökstorget: Restsoppa. Joakim Lundholm från Tonka Bistro Café lagar soppa på gott grönt från vårt festivalkök och bjuder alla besökare och utställare på smakprov.
  • 16:00
    Tack och hej för i år!